Uvjeti i odredbe

Podaci o prodajnom mjestu

Puni naziv: Optika Šimić-Prskalo d.o.o. Ljubuški
Skraćeni naziv: Optika Šimić-Prskalo d.o.o. Ljubuški
Adresa: Hrvatskih branitelja 69
Pošta i mjesto: 88320 Ljubuški
Županija: Zapadnohercegovačka
ID broj: 4272267100009
PDV broj: 272267100009
Pravni oblik: Društvo sa ograničenom odgovornošću
Datum osnivanja: 06.12.2007
Djelatnost: Ostala trgovina na malo novom robom u specijaliziranim prodavnicama
E-mail: info@optika-simic-prskalo.com
Tel:  039 832 324

 

Uvjeti prodaje putem Internet trgovine

www.optika-simic-prskalo.com

Opće odredbe uvjeta prodaje

Nositelj svih prava na internet stranici www.optika-simic-prskalo.com je Optika Šimić-Prskalo d.o.o. . Korištenjem usluge www.optika-simic-prskalo.com i svih pridruženih stranica i servisa na domeni www.optika-simic-prskalo.com smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem Internet trgovine www.optika-simic-prskalo.com.

Pružatelj usluge internet prodaje putem domene www.optika-simic-prskalo.com je Optika Šimić-Prskalo d.o.o., Hrvatskih branitelja 69, 88320 Ljubuški.

Korisnike upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim vašim pravima i obvezama.

Optika Šimić-Prskalo d.o.o. pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Optika Šimić-Prskalo d.o.o. pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge www.optika-simic-prskalo.comu svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Općih uvjeta korištenja.

Kupljeni proizvodi koriste se na vlastitu odgovornost.

Optika Šimić-Prskalo d.o.o. se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.optika-simic-prskalo.com.
Optika Šimić-Prskalo d.o.o. će nastojati na web stranicama www.optika-simic-prskalo.com objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

 

Uvjeti prodaje

 

 • Sklapanje i raskid ugovora o prodaji

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Optika Šimić-Prskalo d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Optika Šimić-Prskalo d.o.o. , a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem www.optika-simic-prskalo.com uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije i to putem: tiskanih promidžbenih poruka s narudžbenicom, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Optika Šimić-Prskalo d.o.o. na jedan od slijedećih načina:

 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik optika-simic-prskalo.com,
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik optika-simic-prskalo.com,
 • odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonske linije.

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

b) Prilikom registracije, ukoliko se želite registrirati putem Facebook računa te želite komentirati i aktivno sudjelovati na našem Facebook profilu, Optika Šimić-Prskalo d.o.o. će koristiti vaše puno ime tj. vaš Facebook račun.

c) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

d) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Optika Šimić-Prskalo d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

e) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Optika Šimić-Prskalo d.o.o. i korisnika kao kupca.

f) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

g) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Optika Šimić-Prskalo d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Optika Šimić-Prskalo d.o.o., Hrvatskih branitelja 69, 88320 Ljubuški), ili elektroničkom poštom na info@optika-simic-prskalo.com , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

 

 • Uvjeti i postupak kupnje

 

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u konvertibilnim markama (KM). U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@optika-simic-prskalo.com ili na telefonski broj 036 349 284 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na broj 091 171 9999 i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.
Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.
Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV-om.
Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Dostava

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču.
Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku.
Trgovac se obavezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija.

 

 • Dostava i uvjeti dostave

 • trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda
 • u slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, kupca će o tome odmah obavijestiti naša služba za korisnike

 

 • Reklamacije i prigovori

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Optika Šimić-Prskalo d.o.o. , uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:

 • na broj telefona: 036 349 284,
 • na e-mail adresu: info@optika-simic-prskalo.com
 • na adresu: Optika Šimić-Prskalo d.o.o. Hrvatskih branitelja 69, 88320 Ljubuški

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda.

U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Optika Šimić-Prskalo d.o.o. , a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac.

 

 • Način i postupak plaćanja

Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

 • Plaćanje općom uplatnicom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka ili uredima pošte. Nakon potvrde narudžbe, Optika Šimić-Prskalo d.o.o. prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku.
 • Plaćanje internet bankarstvom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Optika Šimić-Prskalo d.o.o. prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.
 • Plaćanje predračunom (samo za pravne osobe). Pravne osobe imaju mogućnost plaćanja predračunom. Nakon potvrde narudžbe, Optika Šimić-Prskalo d.o.o. na e-mail adresu kupca dostavlja predračun. Nakon primitka uplate u skladu s predračunom pokreće se postupak isporuke.
 • Plaćanje putem Interneta – PikPay (uskoro)

 

 • Zaštita podataka pri kupnji

Optika Šimić-Prskalo d.o.o. se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika www.optika-simic-prskalo.com te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Optika Šimić-Prskalo d.o.o. može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, JMBG, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Optika Šimić-Prskalo d.o.o. .

Optika Šimić-Prskalo d.o.o. prikuplja i bilježi podatke o IP-adresi (Internet ProtocolAddress) korisnika ili o lokaciji računala za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova, potvrde preuzimanja sadržaja ili unapređivanja tehničkih aspekata internetskog servisa. Optika Šimić-Prskalo d.o.o. će automatizirano bilježiti podatke o navikama korištenja www.optika-simic-prskalo.com od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Optika Šimić-Prskalo d.o.o. će koristiti isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge te prilagodbe i individualizacije promotivnih aktivnosti prema potrebama pojedinog korisnika.

 

 • Komunikacija Optika Šimić-Prskalo d.o.o. s korisnicima

Registracijom i kupovinom dajete suglasnost da vas Optika Šimić-Prskalo d.o.o. u svrhu promocije usluge i proizvoda može putem elektroničke pošte obaviještavati o promjenama ili dodavanja sadržaja stranicama, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

 

Privatnost podataka

Optika Šimić-Prskalo d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Optika Šimić-Prskalo d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Optika Šimić-Prskalo d.o.o. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. Optika Šimić-Prskalo d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Optika Šimić-Prskalo d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim protokolom SSL uz uporabu 128-bitne enkripcije, što se u svijetu smatra sigurnim načinom obavljanja novčanih transakcija. Optika Šimić-Prskalo d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika Optika Šimić-Prskalo d.o.o.

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

 

Cijela web stranica www.optika-simic-prskalo.com, a time unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom.
Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava PikPay  za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

 

Što su SSL certifikati?  

SSL (eng. secure sockets layer) certifikati podižu sigurnost web stranica na višu razinu. Ukoliko vaše stranice imaju SSL, komunikacija web browsera sa web serverom je enkriptirana. Na taj način osigurava se najveći nivo sigurnosti posjetiteljima naših stranica, a time i povjerenja.

Gdje se koriste SSL certifikati?

 
SSL certifikati koriste se prilikom unosa osjetljivih podataka (npr. broj kreditne kartice) u web trgovinama, idealni su za zaštitu administracijskih sučelja u web aplikacijama, te svugdje gdje je potrebna povećana sigurnost protoka podataka.
Kako možemo znati imaju li stranice na kojima surfamo SSL certifikat? 
Prisutnost SSL certifikata najlakše ćete uočiti u address baru – umjesto http:// treba pisati https://. U statusnoj traci web preglednika pojaviti će se mali lokot. U većini preglednika dvostrukim klikom na lokot prikazati će se detaljnije informacije o SSL certifikatu: jačina enkripcije, izdavač i vlasnik, datum isteka itd.

 

 

@ optikasimicprskalo

Pratite nas na Instagramu

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.